Voetreflex massage cursus

 

Tijdens de voetreflex massage cursus leer je met welke organen en lichaamsdelen de punten op de voet corresponderen. Je leert de fijne massage kneepjes uit het vak. Zodat je na de cursus een gehele voetreflex massage kunt geven van 45-60 minuten.

 

Esther is ervaren voetreflex therapeute zij deelt graag haar kennis met jou. Het mooiste van alles is dat de voeten zoveel over het lichaam kunnen vertellen. Esther zal je op een eenvoudige maner duidelijk maken wat het lichaam ons te vertellen heeft en hoe dat op de voeten terug te vinden is.

 

Tijdens deze cursus zullen we niet alleen de algemene klachten behandelen zoals hoofdpijn en darmproblemen maar de cursus wordt geheel persoonlijk gemaakt op jou als cursist. Jouw verhaal wordt besproken, zodat jij ook de aard van jouw eigen klacht kunt achterhalen en laten behandelen deze dagen. 

De eerste lesdag wordt het fysieke lichaam uitgebreid besproken. Je leert de voeten te lezen zodat je weet welke klacht je op welk gedeelte van de voet kunt behandelen. En natuurlijk wordt er ook gemasseerd. Je leert deze dag al de kneepjes van het vak zodat je een ontspannende massage kan geven die verlichting geeft bij alledaagse klachten.

De tweede lesdag gaan we de emotionele gedachten achter de klachten bespreken en komen de zeven hoofd chakra's uitgebreid aan bod. De wielen in ons lichaam die het emotionele en spirituele systeem weer in balans kunnen brengen.

 

De cursus voetreflex massage is geschikt voor massagetherapeuten, pedicures, en coaches. De les is voor iedereen begrijpbaar en je zal veel meer inzicht krijgen over de kracht van het menselijke lichaam en de invloed van ons mentale welzijn. Maar ook voor degene die thuis aandacht aan de voeten willen besteden. Een vooropleiding is niet noodzakelijk.

 

De cursus wordt gegeven in kleine groepen van minimaal 2 en maximaal 6 personen. Je hebt geen vooropleiding nodig om deel te nemen.

 

Investering: € 275,- per persoon (excl. btw). Inclusief koffie/thee met lekkers, lunch, uitgebreid cursusboek met uitleg en foto's van de massagegrepen. Plus een Zenichi goodiebag met certificaat na afloop op de 2e dag.

 

Data
zaterdag: 3 en 10 februari 2024 (nog 2 plaatsen beschikbaar)
vrijdag: 8 en 15 november 2024 (nog 4 plaatsen beschikbaar)

De lesdagen zijn van 10:00 tot 17:00

 

DATA:

vrijdag: 8 en 15 november 2024 (nog 4 plaatsen beschikbaar)

De lesdagen zijn van 10:00 tot 17:00


 

HSP en voetreflex : vrijdag 22 maart 2024 van 10:00 - 17:00
Hooggevoelige personen hebben net een andere benadering nodig, deze personen voelen en ervaren veel meer. HSP-ers zijn snel overprikkeld, daarom kan een 'gewone' voetreflex massage als te hard of heftig worden ervaren. Tijdens de verdieping HSP en voetreflex leer je meer over het fenomeen hsp en hoe er mee om te gaan. Natuurlijk leer je ook een volledige voetreflex massage waar iedereen van opknapt.

Rouwverwerking en voetreflex : vrijdag 12 april 2024 van 10:00 - 17:00
Rouw is het verlangen naar iets wat er niet meer is. Het geeft een groot verdriet en dat is merkbaar in het lichaam. Wil je ook leren hoe je anderen kunt ondersteunen bij het verlies van een dierbare? Tijdens de verdieping rouwverwerking en voetreflex leer je hoe je iemand kunt helpen met het loslaten van hoop om weer op zichzelf te kunnen vertrouwen. Zodat verdriet weer een emotie is die mag komen en gaan.

 

Metamorfose massage : zaterdag 23 maart 2024 van 10:00 - 17:00
“Het leven zelf is de genezer!” is de grondgedachte van de metamorfose massage.
Een eikel groeit uit tot een boom. Een rups verandert in een vlinder. Ook wij zijn in staat om onszelf te ontpoppen of tot bloei te laten komen. Als de groei en veranderingen die daarbij horen plaatsvinden op een dieper niveau dan vindt er transformatie plaats, een blijvende verandering. Dan hoeft bijvoorbeeld de hoofdpijn niet meer terug te komen zoals vaak na een paracetamol.
In ons lichaam is de herinnering aanwezig aan alles wat we voor onze geboorte hebben meegemaakt. Gebeurtenissen van nu, kunnen daaraan raken en ons zo blokkeren. Deze oude energiepatronen kunnen oorzaak zijn van allerlei klachten en ziekten. 

Op de voeten, handen en het hoofd ligt de zogenoemde prenatale lijn. Hier liggen de eerste ervaringen, die spanningen brengen in de wervelkolom en daarmee in de rest van ons lichaam. Patronen die in de prenatale fase zijn ontstaan blijven merkbaar in de rest van je leven. Als je die patronen vrijmaakt, is er ruimte voor verandering.

De metamorfose massage richt zich op de mens als geheel en geeft ruimte aan de levenskracht. Voor deze cursusdag is het niet noodzakelijk kennis te hebben van voetreflex massage. Je leert op deze dag de volledige metamorfose massage op de voeten, handen en hoofd.

 

Prijs:
Per verdiepingsdag € 125,- (incl. lunch en goodiebag met certificaat na afloop)
Wil je inschrijven voor meerdere verdiepingsdagen dan is de prijs € 225,- voor 2 dagen, in 1 inschrijving. Of wil je samen met iemand komen dan is dit ook de prijs voor 2 personen op dezelfde dag.