Voetreflex massage cursus

Tijdens de voetreflex massage cursus leer je met welke organen en lichaamsdelen de punten op de voet corresponderen. Je leert de fijne massage kneepjes uit het vak. Zodat je na de cursus een gehele voetreflex massage kunt geven van 45-60 minuten.

 

Esther is ervaren voetreflex therapeute zij deelt graag haar kennis met jou. Het mooiste van alles is dat de voeten zoveel over het lichaam kunnen vertellen. Esther zal je op een eenvoudige maner duidelijk maken wat het lichaam ons te vertellen heeft en hoe dat op de voeten terug te vinden is.

 

Tijdens deze cursus zullen we niet alleen de algemene klachten behandelen zoals hoofdpijn en darmproblemen maar de cursus wordt geheel persoonlijk gemaakt op jou als cursist. Jouw verhaal wordt besproken, zodat jij ook de aard van jouw eigen klacht kunt achterhalen en laten behandelen deze dagen. 

De eerste lesdag wordt het fysieke lichaam uitgebreid besproken. Je leert de voeten te lezen zodat je weet welke klacht je op welk gedeelte van de voet kunt behandelen. En natuurlijk wordt er ook gemasseerd. Je leert deze dag al de kneepjes van het vak zodat je een ontspannende massage kan geven die verlichting geeft bij allerdaagse klachten.

De tweede lesdag gaan we de emotionele gedachten achter de klachten bespreken en komen de zeven hoofd chakra's uitgebreid aan bod. De wielen in ons lichaam die het emotionele en spirituele systeem weer in balans kunnen brengen.

 

De cursus voetreflex massage is geschikt voor massagetherapeuten, pedicures, en coaches. De les is voor iedereen begrijpbaar en je zal veel meer inzicht krijgen over de kracht van het menselijke lichaam en de invloed van ons mentale welzijn. Maar ook voor degene die thuis aandacht aan de voeten willen besteden. Een vooropleiding is niet noodzakelijk.

 

De cursus wordt gegeven in kleine groepen van minimaal 2 en maximaal 6 personen. Je hebt geen vooropleiding nodig om deel te nemen.

 

Investering: € 275,- per persoon. Inclusief koffie/thee met lekkers, lunch, uitgebreid cursusboek met uitleg en foto's van de massagegrepen. Plus een Zenichi goodiebag met certificaat na afloop op de 2e dag.