HUISREINIGING

Heb je wel eens gehoord van het reinigen van huizen en gebouwen?  Voelde je dat er “iets” was in een gebouw? We leggen je uit waarom het goed is om je huis te reinigen.

 

Geloof je in spirits?

Misschien geloof je erin, misschien niet. Het doet er eigenlijk niet toe. Feit is dat er energieën kunnen hangen in huizen. Soms worden die waargenomen als geesten, andere keren als een kou, of een naar gevoel. Deze waarnemingen allemaal onder de noemer “geesten”. Als jouw huis op de juiste manier wordt gereinigd, zullen alle negatieve energieën verdwijnen.

 

Wat moet je niet doen?

Het is ook mogelijk dat er nare energieën afkomen op angsten van mensen. Dat gebeurt vaker dan je denkt. Van ouders of kinderen die in huis wonen, bijvoorbeeld. Het meest belangrijk wat je direct kunt doen is het volgende: Je moet niet bang zijn. Angst levert veel negatieve energie op en zal de negativiteit in huis vergroten. Je zult er dan aan moeten werken om je eigen energie te verhogen.

Kan je de energieën voelen?

Voor velen is deze energie goed voelbaar. Meer mensen hebben hier ervaring mee, zonder het weten. Ben je wel eens ergens binnengelopen dat je meteen dacht: “Oei! Wat is hier aan de hand?” Iedereen die wel eens een huis heeft gekocht, heeft hiermee te maken gehad. Makelaars hebben daarom veel ervaring met energie in huizen. De energie is de reden waarom mensen binnen drie seconden weten of ze een huis wel of niet willen hebben.

 

Waarom zijn er spirits in huis?

 

Deze energieën komen in een huis of gebouw om veel verschillende redenen.

 

 1. Er is iets naars gebeurd in het huis of op die plek voordat het huis überhaupt gebouwd werd.

Er zijn bekende spookhuizen waar ooit een drama heeft plaatsgehad. Het hoeft niet eens in één huis te zijn. Op IJburg in Amsterdam, bijvoorbeeld, een plek waar ooit water was, zijn kunstmatige eilanden gemaakt door het met zand op te hogen. Daar zijn huizen op gebouwd en jonge gezinnen kwamen er wonen. Na een tijdje viel het op dat er relatief veel kinderen droomden dat ze verdronken, anderen zagen verdrinken of het gevoel hadden dat ze aan het varen waren.

Ouders zaten met de handen in het haar. Waar kwam dit nou vandaan?

Als je weet dat energieën kunnen blijven hangen, ook emoties van overledenen, is het raadsel snel opgelost.

 

 1. Er hangen zware emoties in een huis.

Maak je je zorgen? Ben je te overbelast? Voel je paniek? Zijn er gevoelens die je niet hebt opgelost? Dat is vaak slecht nieuws voor de energie in huis. Negatieve emoties trekken negatieve energie aan. Dat heeft een elkaar versterkende werking.

 

De oplossing: reinig je huis.

Er is gelukkig ook een oplossing voor: het opschonen van de energie helpt heel goed. Vaak wordt de negatieve sfeer veroorzaakt door aard gebonden geesten of negatieve emoties. Hiervan is de trilling, de frequentie, heel laag. Door de energie te verhogen gaat het meeste weg. Soms zijn het dolende zielen, die hebben extra hulp nodig om naar het licht te gaan. Hiervoor kan je het beste een ervaren energiewerker of medium inhuren. Het werken met deze energie kan soms lastig zijn, en niet ongevaarlijk.

 

Wat kan je doen als je denkt dat er negatieve energie in huis heerst?

 

Geesten uitroken

Het beste helpt het roken van salie, Palo Santo of hele zuivere wierook. Het roken helpt direct om de trilling in huis te verhogen.

 

 1. De wierook moet de ouderwetse zijn, die ook in kerken gebrand wordt, gemaakt van hars, zoals frankincense of mirre.
 2. Palo Santo betekent heilig hout en komt van bomen die groeien van Mexico tot Peru. Het werd en wordt door Indianenpriesters veelvuldig gebruikt om energie te zuiveren.
 3. Salie, de witte salie die wordt gebruikt om zogenaamde smudge sticks van de maken, is ook een krachtig kruid dat de energie direct reinigt.

 

Deze manieren zijn heel krachtig en voor iedereen binnen handbereik.

   

  Kristallen in huis ondersteunen om de energie schoon te houden. Met name de volgende stenen helpen erbij:

  • Citrien
  • Rookkwarts
  • Zwarte toermalijn
  • Amethist
  • Rozekwarts

   

  Deze kristallen hebben een zuiverende werking Deze stenen dienen dan op hun beurt regelmatig gereinigd te worden.  Zie ook: Het reinigen van kristallen Het meest belangrijk wat je direct kunt doen is het volgende: Je moet niet bang zijn. Angst levert veel negatieve energie op en zal de negativiteit in huis vergroten. Je zult eraan moeten werken om je eigen energie te verhogen.

   

  Consult voor huisreiniging:

  Huisreiniging op afstand: € 75.00 per sessie

  Huisreiniging Op locatie € 145.00 per sessie (excl. reiskosten)

  Huisreinigingen doen wordt uitgevoerd door Marcel Koetsier én Esther van der Linden