Esther

Hallo, ik ben Esther van der Linden, behandelend therapeut bij Zenichi Spiritueel Centrum. Mijn reis is begonnen op het moment dat ik merkte en voelde dat ik anders. Omdat ik nooit wist wat ik wilde, heb ik altijd gedaan wat anderen aangaven wat goed voor mij zou zijn. En om resultaat voor een ander te bereiken is keihard werken. Dit deed ik tot het moment dat echt alles mij tegen werkte. Dat was het moment dat de stem in mij sterker was dan de gedachten van anderen.

 

Resoluut heb ik mij ingeschreven voor de HBO opleiding voetreflex therapie, een opleiding met Chinese geneeskunde als basis. Omdat ik wat in te halen had, heb ik tegelijkertijd een HBO opleiding tot Feng Shui professional afgerond en heb ik mij kundig gemaakt in de wereld van lichaamsmassages, holisme en Reiki. Al een aantal jaren heb ik een goedlopende praktijk voor massagetherapie in Alphen aan den Rijn, Haraki, wat betekent “leven vanuit je eigen kracht”. Voor mij is dat de kracht van liefde.

 

Samen met Marcel Koetsier deel ik mijn liefde voor het spirituele vakgebied. Door mijn liefdesrelatie met Marcel, draag ik met trots de titel Oma van onze 3 kleinkinderen. Een ere titel, die door een onvervulde kinderwens, nooit op mijn wensenlijst had gestaan. Oma’s hebben een andere vorm van liefde dan een moeder heeft. Tijdens de behandelingen geef ik deze oma-liefde door; ik geef je inzicht en inspiratie zodat jij de stap kan nemen om het pad dat voor jou is uitgelegd verder te bewandelen.

 

Bij mij kan je terecht voor (chronische) lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, darmklachten en spier- en gewrichtspijn. Voor mentale problemen zoals vermoeidheid en stress maar ook voor emotionele zaken zoals verdriet, frustraties en angsten. Door de woorden die we tijdens een sessie uitwisselen krijg je inzicht dat jouw lichamelijke klacht ook een emotionele oorzaak heeft. En terwijl jou totale ontspanning wordt geboden tijdens een (voetreflex) massage gaat jouw lichaam en brein aan het werk om te verwerken.

 

Mijn specialisaties zijn moeder (voor, tijdens en na de zwangerschap) en kind, darmproblemen, hsp (hooggevoeligheid), rouwverwerking en traumaverwerking. Hierin werk ik met verschillende methoden, zoals voetreflex massage, guasha en cupping massage maar ook de Sedona methode is een effectieve manier om emotionele pijnen aan te gaan en op een zachte manier te verwerken.
Ook ceremonies verzorg ik graag, net als reiki- en massage cursussen en workshops.

 

Het liefste werk ik in mijn mooiste kleding, omdat het elke dag een feestdag mag zijn. Het is voor mij een feestje om jou te mogen begeleiden, jou te zien groeien in jouw ontwikkeling zodat jij ook met rechte rug jouw pad kan bewandelen en genieten van jouw leven.

Esther van der Linden, massagetherapeut