Behandelingen

 

Energetische geneeskunde is een holistische filosofie die je leert dat je zelf verantwoordelijk bent voor het creëren van je gezondheid. Het klinkt misschien wat gek dat je ook tot op zekere hoogte hebt deelgenomen aan het creëren van deze ziekte. En juist daarom kan je ook deelnemen aan de genezing van deze ziekte door jezelf te genezen. Dat kan je doen door tegelijkertijd jouw emotionele, mentale, lichamelijke en spirituele wezen te genezen.
'Genezen' is iets anders dan 'beter maken'.
Verbetering treedt op als je de lichamelijk ontwikkeling van een ziekte met succes tot staat hebt gebracht of verminderd. Een lichamelijke ziekte beter maken, wil echter niet noodzakelijkerwijs zeggen dat de emotionele en mentale spanningen die deel uitmaakte van de ziekte ook zijn verlicht. In dit geval is het goed mogelijk, en vaak zeer waarschijnlijk, dat de ziekte terugkomt.

Beter maken geeft aan dat het proces passief is. Dat wil zeggen: de patiënt is geneigd zijn of haar gezag over te dragen aan de arts en de voorgeschreven behandeling in plaats van de ziekte actief te benaderen en zijn of haar gezondheid op te eisen. Aan de andere kant is genezen een actief en innerlijk proces waarbij je je opvattingen, herinneringen en overtuigingen overweegt met de wens alle negatieve patronen die het volledige emotionele en spirituele herstel in de weg staan los te laten.
Dit innerlijke onderzoek leidt er onvermijdelijk toe dat je je externe omstandigheden herziet om je leven zo in te richten dat het ten goede komt aan de wil om de waarheid over je leven en je gebruik van energie in te zien en te accepteren; de wil om je energie te gaan gebruiken voor het creëren van liefde, eigenwaarde en gezondheid.

De conventionele geneeskunde klinkt veel materialistischer dan die van de energetische geneeskunde: de patiënt is aangevallen door een virus of celweefsel is besmet door een stof. De conventioneel medische filosofie beschouwd de patiënt als een onschuldig en vrijwel machteloos slachtoffer dat zonder aanleiding is aangevallen.
Bij een conventioneel medisch behandeling volgt de patiënt een programma dat is voorgeschreven door een arts zodat de verantwoordelijkheid door de voor de genezing bij de dokter ligt. Of de patiënt mee werkt met zijn behandelplan wordt tijdens zijn behandeling zeker meegeteld, maar zijn houding wordt in dit proces niet van belang geacht. Het meeste werk wordt verricht door de medicijnen en de operatie.
Een tegenstelling hiermee is dat het bij holistische geneestherapieën noodzakelijk is dat de patiënt er volledig aan meewerkt.

De holistische en conventionele geneeskunde hebben verschillende opvattingen van macht: actief en passief.
De chemische behandeling van de conventionele geneeskunde vereist geen bewuste deelname van de patiënt, maar een holistische techniek als visualisatie wordt versterkt door een actieve, betrokken patiënt. In andere woorden: er treed een energetische verbinding op tussen het bewustzijn van de patiënt en het genezende vermogen van de therapie.

Is iemand passief, met een houding van maak me maar beter dan geneest hij niet volledig hij herstelt misschien, maar hij zal nooit volledig afrekenen met de oorzaak van zijn ziekte.

Daarom wordt bij Zenichi gezondheid vanuit de holistische kant benaderd. De emotionele en mentale oorzaak telt bij ons ook mee. Het is een welkome aanvulling op de conventionele geneeskunde. Marcel geeft readings en consulten om je bewust te maken van jouw onbalans. Esther geeft de helende behandelingen, massages en ceremonies. Je kan ook bij ons allebei tegelijk terecht voor een combinatie reading met massagebehandeling. Een echte aanrader!

Voor het gehele aanbod klik je op de opties in het keuzemenu