Usui Reiki 

Wat is Reiki?

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van universele levensenergie. Met deze energie wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd.

Reiki is een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. Bij Reiki wordt er met handoplegging universele energie doorgegeven (dat is de letterlijke vertaling van het Japanse woord Reiki). Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam op een zachte en liefdevolle wijze.

Omdat je Reiki energie doorgeeft vanuit het universum, word je er zelf niet moe van. Reiki geeft juist energie, als je het op de juiste manier toepast. De energie vanuit de kosmos wordt via je handen naar plekken in het lichaam gebracht waar dat nodig is, om zo lichamelijke en emotionele klachten te verlichten.

Reiki is een holistische natuurgeneeswijze. Dat betekent dat de energie op alle holistische niveaus doorwerkt:

 • fysiek (lichaam)
 • emotioneel (emoties)
 • mentaal (gedachten en overtuigingen)
 • energetisch (energie huishouding)
 • spiritueel niveau (jouw ziel, jouw kern)

Door Reiki leer je jezelf nog beter kennen, je krijgt diepgaande inzicht in jezelf en leert helen.

 

Wat is een Reiki cursus?

Als je ook wilt leren hoe je Reiki kunt doorgeven en daarmee andere mensen (en jezelf) kunt helpen om gezonder en gelukkiger te leven, dan kun je een Reiki cursus doen. Een complete Reiki cursus is opgebouwd uit drie delen:

 Reiki 1
 Reiki 2
 Reiki 3 (A en B)

De energie die je ontvangt en doorgeeft, wordt in elke opvolgende cursus steeds sterker. De holistische niveaus komen uitgebreid aan bod in de Reiki cursussen. Reiki 1 gaat vooral op het fysieke niveau in, Reiki 2 verdiept zich in het mentale en emotionele niveau en bij Reiki 3 wordt je spirituele niveau sterker ontwikkeld. Tezamen werken ze op energetisch niveau, omdat er bij Reiki wordt gewerkt met energie.

Usui Reiki 1

Als je ook wilt leren hoe je reiki kunt beoefenen, ga je eerst leren om jezelf te behandelen. Reiki 1 is een cursus waarbij je leert waar Reiki vandaan komt, waarvoor je het kan inzetten en het helpt je om je energie kanaal verder open te zetten, zodat je systeem de Reiki-energie kan laten doorstromen. Dit wordt een inwijding genoemd. Elk niveau heeft zijn eigen inwijding. Met de inwijding wordt je systeem vrij gemaakt van blokkades en gereinigd, zodat de energie vrij kan stromen.

In de Reiki 1 cursus krijg je vier inwijdingen en leer je vooral op fysiek niveau te behandelen. Je krijgt na deze cursus een aantal oefeningen mee, die je thuis gedurende een aantal dagen kunt gaan inzetten. Dit heeft als doel om de Reiki energie goed in je systeem te laten integreren

In deze cursus leer je:

 • Sterker vertrouwen op je intuitie
 • Je zelfbewustzijn vergroten
 • Het is de eerste stap in het weer thuiskomen bij jezelf
 • Terugkomen bij jezelf en leven vanuit je hart
 • Het zelfhelend vermogen te stimuleren
 • Jezelf en anderen te helen

De cursus vind plaats in huiselijke sfeer. De dag start om 10 uur en duurt tot ongeveer 15 uur. De cursus bestaat uit 1 lesdag (inclusief lunch) waarbij je de inwijdingen krijgt en een verdiepingsmoment (terugkom ochtend).

Het verdiepingsmoment duurt ongeveer 2 uur en zal bij inschrijving van de cursus worden ingepland. Tijdens het verdiepingsmoment kun je jouw ervaringen delen en vragen stellen. Daarnaast wordt de lesstof kort herhaald aan de hand van praktijk oefeningen, meditaties en visualisaties.

Je ontvangt een certificaat, syllabus vol informatie, oefeningen en thuisopdracht mee om zelf Reiki te gaan oefenen.

Reiki 1 wordt gegeven in kleine groepjes van 2-4 personen zodat er veel persoonlijke aandacht is en begeleiding. Reiki 1 is een waardevol cadeau voor jezelf en de mensen om je heen.

Kosten: € 180,-

Ook is het mogelijk om de cursus individueel te volgen: Kosten € 230 euro

Usui Reiki 2

Bij Reiki 2 krijg je een inwijding die de Reiki-energie acht keer zo sterk maakt. In deze cursus ga je vooral op mentaal en emotioneel niveau aan de slag. Weggestopte pijn, trauma’s, patronen en overlevingsmechanismen behoren tot deze niveaus. In deze cursus ga je leren hoe je Reiki op afstand kunt geven.

In deze cursus leer je:

 • Nog meer in je kracht te staan en vanuit de essentie te leven
 • Je bewustzijn en intuïtieve vermogen nog sterker te ontwikkelen
 • Jezelf en anderen op dieper niveau helen, ook op afstand
 • Oude ballast loslaten en negatieve overtuigingen en gedachten naar positieve transformeren.
 • De krachtige reiki symbolen inzetten tijdens een behandeling

 

De cursus vind plaats in huiselijke sfeer. De dag start om 10 uur en duurt tot ongeveer 16 uur. De cursus bestaat uit 1 lesdag (inclusief lunch) waarbij je nieuwe inwijdingen krijgt.
Je leert de Reiki symbolen tekenen en hoe je deze kan inzetten tijdens een behandeling. Je leert hoe je Reiki kunt geven op afstand en we doen ook meditatie en visualisatie oefeningen.

Je ontvangt een certificaat, syllabus vol informatie, oefeningen en thuisopdracht mee om zelf Reiki op afstand te oefenen.

Reiki 2 wordt gegeven in kleine groepen van 2-4 personen zodat er veel persoonlijke aandacht is en begeleiding. Reiki 2 is een waardevolle aanvulling op Reiki 1.

Kosten: € 180,-

Ook is het mogelijk om de cursus individueel te volgen: Kosten € 230 euro

Usui Reiki 3 A en B Masterschap

De Reiki 3 cursus is de opleiding tot master, waarbij je nog dieper in gaat op de oorzaak van de klacht om deze te behandelen. In deze fase behandel je op het diepste niveau, het spirituele niveau, met energie die nog eens zestien keer zo sterk wordt. Je gaat weer voelen hoe he is om vanuit liefde en licht te leven, vanuit je eigen krachtige zelf. Je leven wordt lichter, omdat je leert je emoties, lichaam en gedachten niet bént maar hébt.

Reiki 3 cursus
Wil je Reiki volledig integreren in je leven en het dagelijks blijven toepassen? Heb je je Reiki 1- en Reiki 2-certificaten behaald en 1 jaar ervaring als Reiki behandelaar? Dan ben je toe aan Reiki 3A, de Mastercursus. Als Reiki Master ben je toegewijd aan de Reiki principes en kun je op alle holistische niveaus een Reiki behandeling geven.

Programma Reiki 3A en B cursus
Gedurende de dag word je voorbereid op het Reiki Masterschap. Je krijgt:

 • Je leert de helende werking van Reiki in te zetten op alle holistische niveaus.
 • Je leert het vierde Reiki-symbool en hoe je deze in kunt zetten tijdens een behandeling.
 • Alle methodieken, symbolen en de lesstof van de Reiki cursussen komen nogmaals aan bod op deze dag.
 • Je ontvangt de inwijding tot Reiki Master 3B zodat je ook zelf cursussen kunt geven.
 • Je weet wat Reiki is en waarvoor het kan worden ingezet
 • Je bent bekend met aura’s, chakra’s en chakraoefeningen
 • Je begrijpt het principe van yin en yang
 • Je hebt kennis van zelfbehandeling
 • Je kent de opbouw van de behandeling en de verschillende handposities
 • Je bent bekend met de drie pijlers van Reiki en diverse meditaties
 • Je hebt kennis van de diverse speciale Reiki technieken
 • Je kent de verschillende Reiki-symbolen en waarvoor ze worden ingezet
 • Je bent bekend met de diverse speciale toepassingen van Reiki
 • Je weet hoe je een eigen Reiki-praktijk kunt opstarten en voeren

Met het behalen van je Reiki Master kun je alle holistische niveaus met elkaar integreren en heb je geleerd om tot diep in de kern te helen. Je bewustwordingsproces ondergaat een enorme ontwikkeling, je intuïtie wordt verder versterkt en je volgt dit vanuit je hart bij het geven van Reiki. En het is mogelijk om zelf Reiki cursussen te geven.

Kosten € 230,- per graad. Reiki Master wordt alleen individueel gegeven. Het is mogelijk om beide Reiki inwijdingen 3A en 3B op 1 dag te volgen.